MAITINIMO ORGANIZAVIMAS IR PRIEŽIŪRA UGDYMO ĮSTAIGOSE

Tikslas – užtikrinti ugdymo įstaigas lankančių vaikų sveikatai palankaus maitinimo organizavimą, maisto saugą ir kokybę, kad būtų patenkinti vaikų maisto medžiagų fiziologiniai poreikiai, ugdomi sveikos mitybos įgūdžiai.

Ar žinote, kas yra maitinimo organizavimo specialistas vykdantis maitinimo organizavimą ir priežiūrą Kauno miesto savivaldybės ugdymo įstaigose, vykdančiose ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas? 

Maitinimo organizavimo specialisto vaidmuo organizuojant vaikų mitybą ugdymo įstaigose yra itin svarbus, nes jis padeda užtikrinti, kad vaikų mityba būtų subalansuota, sveikatai palanki ir atitinkanti jų augančio organizmo poreikius.

 

Susipažinkite, štai keletas pagrindinių maitinimo organizavimo specialisto funkcijų:

  1. Rengia subalansuotus, sveikatai palankius ir įvairius valgiaraščius, atsižvelgdamas į maisto kokybę, energinę ir maistinę vertę, alergijas, netoleravimus bei religinius ir sveikatos apribojimus.
  2. Stebi maisto technologijų naujoves, rengia patiekalų technologines korteles ir diegia naujus receptus.
  3. Skaičiuoja maisto medžiagų kiekį ir užtikrina tinkamas porcijas bei subalansuotą maistą.
  4. Prižiūri produktų kokybę, jų laikymą ir virtuvės darbuotojų darbą, laikantis higienos ir saugos reikalavimų.
  5. Apžvelgia maisto produktų likučius sandėlyje ir konsultuoja ugdymo įstaigos darbuotojus maitinimo organizavimo klausimais.
  6. Teikia ugdymo įstaigoms informaciją apie reikalingų maisto produktų asortimentą, specifikacijas, kiekius ir reikalavimus tiekėjui.
  7. Dalyvauja susirinkimuose, pristatydami su maitinimo organizavimu bei priežiūra susijusius pasikeitimus.
  8. Rengia valgiaraščius produktams gaunamiems pagal daržovių, vaisių ir pieno produktų vartojimo skatinimo programas.